dinsdag 15 september 2015

Dromen over een grotere bak.

Al drie jaar draait er hier ten huize een nanoreefje van 37 liter, vele zeewater liefhebbers gaan minstens na een jaar sommigen zelfs na enkele maanden al groter. Geef toe dat er geduld geoefend is.... Maar vroeg of laat begin je met de rolmeter rond te lopen om de mogelijkheden uit te pluizen groter te gaan.

Ja het dromen over een grotere bak is begonnen, onze woonkamer is beperkt in omvang en er staan al 3 bakjes binnen ... een tijdje terug heeft mijn  Rio 125 een andere eigenaar gekregen er zijn dus terug nieuwe mogelijkheden. (lees plaats)

Eerst er sterk over nagedacht een bak op maat te laten maken ,omdat je dan (bijna) alles naar wens hebt.
Maar eigenlijk ontbrak me de tijd en goesting om het allemaal uit te vlooien, telkens kwam ik ook terug uit bij een systeem dat bijna een copy zou zijn van de Red Sea Reefer 170. Was het dan niet simpeler van gewoon zo eentje te bestellen....  Deze zijn betaalbaar en zien er erg netjes uit, materiaal kost uiteindelijk ook heel wat geld, en er wordt al heel wat denkwerk voor je verricht.

Het enige wat me lang heeft doen twijfelen is de zwarte achterwand, daar kan je nog weinig aan veranderen en het heeft wel een grote invloed op het uitzicht van de bak, maar dat is natuurlijk een geheel persoonlijke smaak.

Bon... de Reefer 170 besteld, wel even moeten wachten , blijkbaar liep toen de productie wat achter .

Uiteindelijk kwam de verlossende mail dat hij binnen was.


Twee pakketten , het glaswerk en de kast , beiden lekker zwaar en Made In China , aha...daar laat Red Sea zijn bakken plakken...Tja alles komt van China zekers ...


Een Ikea - momentje met mijzelf en het kastje van de reefer.


Alles voelt sterk en degelijk aan , als je gerust gelaten wordt steekt alles op een uurtje in elkaar.

Hier staat hij op zijn tijdelijke plekje (in mijn aquarium kotje) op te vullen met osmose water.De bedoeling was de Reefer al rustig te laten indraaien met levend steen terwijl we  ondertussen de woonkamer zouden renoveren .  Maar van dat indraaien is uiteindelijk niets gekomen ,ook omdat ik, had besloten in plaatst van met levende steen  met Real Reef Rock te werken.

Met de Reel Reef Rock  is er de mogelijkheid de opbouw droog te scapen en er rustig de tijd voor te nemen. En heeft naar mijn inzien nog heel wat andere voordelen,maar daarover later meer.


Lekker wat puzzelen in een doos met dezelfde afmetingen als de reefer inclusief overloop van achter.Ondertussen is de woonkamer in orde en staat de Reefer op zijn definitieve plekje in te draaien maar daarover in het volgende blogbericht meer.

Zo hiermee is ook een start gemaakt met men nieuwste blogprojectje, we gaan dit proberen wekelijks wat bij te houden, goed om mijn Alzheimer trekjes wat te neutraliseren.

Alvast bedankt voor de interesse en tot de volgende.

Groetjes
Johan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten